Csók reklám


Ha szereted a párodat megcsókolod. Az első csókjára is mindenki emlékszik(ha nem, akkor az már valami extravagáns élmény lehetett). Azt viszont, hogy milyen pozitív hatása lehet, és hogy más országokban milyen a csók etikett, azt kevesen tudják.

Szépít, óv és a fogakat is tisztítja
A csókolózás roppant egészséges dolog: a szenvedélyes csók a kutatások szerint egyfajta stresszes állapotot vált ki, melynek során megemelkedik a pulzusszám, kipirul az arc. Az agyban boldogsághormont szabadít fel, kalóriát éget el, feszesebbé teszi az arcizmokat, a hasnyálmirigy inzulint termel, az immunrendszer a fertőzések ellen ható anyagokat küld a véráramba - amire szükség is van, mert egy csóknál nem kevés baktérium cserél gazdát.

Egyszóval a csókolózástól boldogabb, egészségesebb és még szebb is lesz az ember. Sőt, a fogakat is védi: a csókolózás serkenti a nyálat, hogy lemossa az oda nem való dolgokat a fogakról, és csökkentse a fogszuvasodást okozó savak szintjét, megelőzze a fogkő kialakulását.

Csók = drog

Ez mind nagyon szép, de mégis, miért szeretnek annyira csókolózni az emberek? - kérdeztük dr. Pándy Mária szexuálpszichológust. "A gyerek is az anyukájából úgymond kicsókolja a tejet, ami egy nagyon fontos emlék az élet első élményéi közül. Az ajkunk nagyon érzékeny szervünk. Az agy tapintási ingereket feldolgozó részében több idegsejt tartozik az ajkakhoz, mint testünk bármely részéhez. A harmadik ok, hogy csókolózás közben például adrenalin termelődik" - mondta érdeklődésünkre a szexuálpszichológus, honlapján pedig ez olvasható:

"Amikor csókolózunk, szerencsére nem gondolunk arra, hogy ilyenkor amfetamin, feniletilamin, amelyek ópiumszármazékok, valamint endorfinok és oxitocin szabadul fel szervezetünk 'vegykonyhájából'. Egy csók kész drogozás. Ezek közül a vegyületek közül a feniletamin a felelős azért, hogy feldobottak, izgatottak, szédülősek leszünk, az endorfinok felvidítanak és ellazítanak. Az oxitocin már érintés hatására elkezd termelődni és az a hatása, hogy minél többet érintjük egymást, annál több érintésre vágyunk. Az oxitocin váltja ki a szülés utáni méhösszehúzódásokat, összeköti a gyermeket az anyával, de a szerelmeseket is egymással."

Csók = veszély
A világ legtovább csókolózó párja az olaszországi Vicenza városában 2004 februárjában 31 órán, 18 percen és 33 másodpercen keresztül csüngött egymás ajkain, a maraton végén a férfit kórházba kellett szállítani.

A magyarok szeretnek csókolózni
Felmérések szerint mi magyarok napi átlag négy csókkal előkelő helyen állunk a világ csókolózási szokásait összefoglaló listán. A tömeges csókolózás Guinness-rekordjáért immár harmadik éve folyik küzdelem Magyarország és a Fülöp-szigetek között. Az elsőséget alig egy hónapja, június 9-én szereztük vissza, amikor 13 274-en csókolóztak egyszerre Budapesten. Időközben felröppent a hír, hogy az angolok az új címbitorlók, ők ugyanis állítják, hogy június 24-én a Glastonbury Fesztiválon legalább 25 000 ember csókolózott egyszerre. Egyelőre ezt a rekordot azonban nem hitelesítették.

Nyílt utcán cuppogtatni
A magyarok sokszor kapják azt a kritikát, hogy valóban túl feltűnően, hangosan és hevesen csókolóznak közterületeken. Amerikában például pénzbírságot is kiszabhatnak azért, ami a honi közlekedési eszközökön teljesen természetes.

Fontos jel, ha valaki már nem akar
A csókolózás remek indikátora egy kihűlőben lévő kapcsolatnak, a párok gyakran hamarabb hagynak fel a csókolózással, mint a szexszel: "Ez azért van, mert a csók intimebb a szexnél, a k*rvák például épp ezért nem csókolóznak. Utóbbiban az ember lelke is benne van. A szexet lehet lelketlenül csinálni, a csókolózást nem" - véli a szexuálpszichológus.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése